Soorten implantaat behandelingen

Implantaatbehandelingen komen in vele varianten voor. Soms is het het vervangen van een enkele tand of kies die al langere tijd ontbreekt, soms gaat het om een oplossing voor alle ontbrekende tanden & kiezen. Het direct vervangen van een (voor)tand door een implantaat (zogenaamd 'immediate placement') is een specialiteit in de praktijk. Deze werkwijze zorgt ervoor dat op het moment dat de tand eruit gehaald wordt, direct een implantaat geplaatst wordt en meestal ook direct een (tijdelijke) kroon. Hierdoor hoeft u niet met een gat of los gebitje rond te lopen.

Buiten deze directe plaatsing van implantaten, kunt u bij ons ook terecht voor meer uitgebreide behandelingen zoals: het opbouwen van smal kaakbot, opvullen van kaakholtes (sinuslift-behandelingen), verdikking van tandvlees en allerlei ingrepen die soms noodzakelijk zijn bij implantaatbehandelingen. Het merendeel van de behandelingen is echter lang niet zo ingrijpend. Daarom is een grondig onderzoek voordat er gestart wordt met de behandeling ook zo belangrijk. 


SOORTEN IMPLANTATEN

Implantaten zijn er in alle soorten en maten. Groter en kleiner, breed of smal en in diverse vormen. Belangrijkste is echter dat u een betrouwbaar, uitstekend gedocumenteerd en onderzocht implantaat krijgt. Het groeit immers vast in uw kaakbot.

Wij gebruiken bij de Drietand al jaren alleen 2 van de meest gerenomeerde, internationaal verkrijgbare implantaten: het Astra implantaat van Dentsply Impants en de implantaten van Nobel Biocare. Beide implantaat-systemen zijn al ruim 40 jaar op de markt en behoren bij de 3 best onderzochte implantaten. Zo bent u verzekerd van topkwaliteit en de garantie dat onderdelen beschikbaar blijven als ooit iets vervangen of aangepast moet worden.

Implantaten zijn gemaakt van een biocompatibel, zuiver titanium (graad 4). Tegenwoordig bieden wij echter ook al de mogelijkheid aan om voor een porselein (zirkonium) implantaat te kiezen. Laat u informeren of dit, indien u dit wenst, een mogelijkheid voor u is.