De drietand dental implants - gespecialiseerd in implantaten

De enige praktijk in Maastricht en omgeving met 2 geregistreerde NVOI implantologen!

Als er tanden of kiezen ontbreken of als de wortels van uw tanden en kiezen ook zijn aangetast, dan kan een tandarts-implantoloog door middel van implantaten uw gebit verbeteren.

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die geplaatst wordt in het kaakbot ter vervanging van de wortel van een ontbrekende tand of kies. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel dient als een stevig fundament voor een kroon, brug of kunstgebit.

Het plaatsen van een implantaat gebeurd door gespecialiseerde tandartsen: tandarts-implantologen. Wilt u er zeker van zijn dat deze gekwalificeerd zijn, dan kiest u voor een NVOI geregistreerde implantoloog. Van de 3 geregistreerde implantologen in Maastricht en omgeving zijn er 2 werkzaam bij De Drietand. NVOI implantologen Pim Ruijpers & Dennis Pasmans staan voor u klaar.

De Drietand Dental Implants is met recht de implantaat-specialist in de regio!

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat de behandeling start, wordt uw mond grondig onderzocht. Ook hierbij maken we gebruiken van de nieuwste inzichten en technieken. Met röntgenfoto’s en een CBCT-scan krijgen we een driedimensionaal beeld en de implantoloog onderzoekt uw kaakbot en tandvlees, op deze manier kunnen we het implantaat vaak al virtueel plaatsen. Deze digitale workflow kan het mogelijk maken om op de dag van behandeling met een fraaie tand naar buiten te lopen.

Soms zijn gebitsafdrukken of een mondscan nodig voor een proefopstelling. Vervolgens maakt de implantoloog in overleg met u een behandelplan en bespreekt hij ook het bijbehorende kostenplaatje met u.

Alles over de behandeling

Voorbeelden

Iedere situatie is uniek, maar dat neemt niet weg dat er ook behoorlijk wat overeenkomsten zijn. Omdat een implantaat vastgroeit in uw kaak is er één kans om het goed te doen, daarom is het ook zo belangrijk om dit bij een specialist te laten verzorgen.

Hiernaast ziet u een animatie over onze digitale implantaat workflow & in de volgende voorbeelden van behandelingen uit de eigen praktijk, krijgt u een indruk wat er allemaal mogelijk is. 3D Implants staat namelijk niet alleen voor DDrietand Dental, maar ook vooral voor de toepassing van 3D technologie. Laat één van onze implantologen een behandelplan en bijbehorend kostenplaatje voor u opstellen om te weten wat er voor u mogelijk is.

Bekijk enkele voorbeelden
 • Testimonials 1

  " Op zoek naar een nieuwe tandarts kwam ik per toeval terecht bij dhr. Ruijpers, tandarts bij de Drietand en gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten, hetgeen toen bij mij nog niet aan de orde was, dacht ik. Na mijn eerste kennismakingsgesprek werd een vervolgafspraak gemaakt voor een algehele gebitscontrole.
  Grote schrik!!!!! Mijn tanden , kiezen en tandvlees waren in niet zo’n geweldige staat, terwijl ik trouw elk half jaar op controle ging bij mijn toenmalige tandarts. “Alles ziet er goed uit, u komt de winter/zomer weer goed door, als er iets is hoor ik het wel.” 

  Wat volgde was een uitgebreid traject met kaakbotopbouw, implantaten plaatsen en tijdelijke oplossingen met tot slot het aanbrengen van de kronen op de implantaten, alles in de eigen praktijk met geweldige begeleiding van de 2 tandarts-implantologen. Maar alles ook zonder pijn en angst, en mocht ik me onprettig voelen, dan kon ik dat ten alle tijden aangeven.

  Door de duidelijke uitleg en uitgebreid onderzoek en daarna een goed advies, met steeds begeleiding van de tandarts heeft ertoe geleid dat ik nu in het bezit ben van een mooi , maar vooral een goed & vast bovengebit waar nauwelijks problemen mee zijn, dus al meer dan 10 jaar geen onkosten,  en waarmee alles gegeten kan worden. Achteraf gezien is de financiële kant peanuts gebleken voor hetgeen ik ervoor heb teruggekregen."

  Mw. Kerckhoffs, Cadier & Keer (65 jaar)

   

   

 • Testimonials 2

  Wordt snel aangevuld

 • Testimonials 3

  Wordt snel aangevuld

 • Testimonials 4

  Wordt snel aangevuld